07
юни

6 тайни на интериорния дизайн на малка спалня

В съвременното общество отдавна съществува стереотип, че комфортът и просторът в спалните са достъпни само за щастливите собственици на големи къщи и имения.

Съдържание

  • Добавяне на текстури
  • Добавете рафтове
  • Избор на мебели, за да спестите място
  • Бъдете организирани
  • Долу стените
  • Използвайте пространството около прозореца

Това обаче може да се постигне и в малки къщи или апартаменти с ограничено пространство.

С правилния дизайн на интериорния дизайн на малка спалня, без много усилия, можете да я превърнете във функционална стая, която ще служи като място за уединение след тежък работен ден.

С малко въображение можете да превърнете малка и скучна спалня в просторна и стилна стая.

спалня
Снимка: © Belnovosti

Дори липсата на пространство да изглежда като тежест в началото, ако погледнете ситуацията от различен ъгъл, можете да стигнете до извода, че това е златна възможност да развиете творческите си мускули.

Освен това ще можете да оцените колко иновативно може да бъде вашето дизайнерско мислене.

Юлия Тичино, експерт на онлайн изданието BelNovosti в областта на дизайна и интериора, сподели своите идеи за декориране на малка спалня.

Добавяне на текстури

Когато става въпрос за добавяне на дълбочина към декора на малка спалня, текстурите могат да бъдат решаващият фактор. Това важи особено за стаи, в които преобладава неутрална или бяла цветова палитра. Текстурите добавят дълбочина и измерение, без да правят стаята по-голяма.

Добър начин да внесете текстура в пространството е да започнете с тапицерията на мебелите. Кадифето и велурът могат да се използват за тапициране на рамки за легла, завеси, пуфове и пуфове.

Тези тъкани създават незабавно усещане за лукс, без значение какъв цвят изберете – така че дори и да искате да се придържате към ограничена цветова палитра, пак можете да постигнете внушителен външен вид.

Добавете рафтове

В малка стая мебелите, които не са на пода, а на краката, значително ще помогнат за визуално разширяване на пространството. Рафтовете са една такава опция. Стенните рафтове ви позволяват да съхранявате много неща, без да заемат ценно място.

ТВ шкафовете с отворени и затворени рафтове за съхранение също ще ви помогнат да спестите място. И не забравяйте плаващите рафтове, които от своя страна придават модерен вид на помещението.

Избор на мебели, за да спестите място

В даден момент от процеса на проектиране собствениците на жилища, работещи върху идеи за малки стаи, ще трябва да се справят с прословутия проблем с липсата на пространство. Въпреки това, правилното планиране и използването на спестяващи място мебели могат да помогнат за създаването на визуално сплотена атмосфера, без да се прави компромис с ограниченото пространство.

Например, в интериорния дизайн на малка спалня можете да добавите стенни или висящи светлини вместо огромни полилеи, както и модулни гардероби с плъзгащи се врати, които няма да претрупват пространството.

Бъдете организирани

Ако не искате да се спъвате в обувката от време на време, поддържането на спалнята ви подредена означава да бъде визуално привлекателна и без инциденти.

Ключът към организирането на малки спални е да разработите своя собствена система за организация. Тази система трябва да бъде изградена на принципа „Всяко нещо има своето място!“.

Долу стените

Отлична възможност за освобождаване на място в малките спални е използването на прегради за отделяне на зони или помещения.

Те могат да бъдат стъклени или пластмасови или състоящи се от дървени летви. Освен факта, че те ще ви помогнат да спестите място, те също ще се впишат добре в почти всеки интериор.

Използвайте пространството около прозореца

Вие сте късметлия, ако спалнята ви има прозорец. Можете да превърнете зоната до прозореца в зона за сядане, като я оборудвате с малък пуф или кът за четене.

Просто добавете няколко възглавници, покривала и кувертюри, за да направите това най-уютното място в стаята ви.