17
авг.

Модерни идеи за хол, които си струва да опитате

хол в синьо и бяло 2024

Aко искате да освежите това помещение, прегледайте тези идеи за хол. Те може да ви предоставят друг поглед върху прекрояването на това така необходимо пространство.

Тенденциите идват и да си отиват, но всекидневната продължава да бъде една от най-популярните части на дома.

Някои от най-популярните тенденции включват завръщането на смелите и ярки цветове, естествените материали са за предпочитене. Затворените етажни планове се завръщат на мода заедно със смесените облицовки, по-ефектно осветление и др.

Модерни идеи за хол

Въпреки че извитите и заоблени мебели все още са модерни, много интериорни дизайнери ги използват все по-малко. Те предпочитат да се завърнат към по-опростените класически силуети на мебели.

идеи за хол

Както ще видите по-долу, повечето от тези идеи за хол ще сработят добре в почти всяка стая в къщата и с почти всеки стил на декориране, точно това ще ги направи лесни за адаптиране към вашия дом.

Луксозено обзавеждане или обзаведно по луксозен начин?

Луксозният живот и по-различният начин на мислене са някои от нещата, които вълнуват голяма част от хората и ще се срещнете с тази тенденция често през годината.

Изисканият начин на живот не означава непременно луксозен или скъп.По-скоро е подход към начина, по който декорираме и живеем. Това включва създаване на пространства, които се изглеждат разкошни, изискани и почти вечни.

идеи за хол

Луксозният външен вид не се отнася за бляскави, лъскави или огледални пространства. По-скоро ще видите стаи, изпълнени с топлина, добре подбрани акценти, плюшени седалки, меки килими, многослойно осветление и  възглавници от луксозни материали.

идеи за хол и декорация с цветни луксозни възглавници

Може да се опитате да интерпретирате този стил на дизайн в модерно пространство чрез светли неутрални тонове, изчистени елементи и материи като коприна, лен и кадифе.

декорация с възглавници

Идеи за хол и завръщането на цветовете

След последните няколко години се натъкваме постоянно на интериорени дизайни в неутрална цветова гама и идеи за хол издържани в подобна гама. През тази година ще станем свидетел на завръщане на цвета в домашния декор.

Ще доминира луксозна палитра от наситени цветове, успокояващи зелени и сини нюанси и топли земни тонове.

идеи за хол с наситени цветове

И ако сте чели публикацията ни за основни тенденции в цветовете за дома през 2023 г., знайте, че почти всичко е подходящо, когато става въпрос за избор на цвят.

Може да решите да опитате тази тенденция чрез тапети като добавите текстура, като използвате ярък цвят на стените или просто като добавите няколко цветни акцента към хола.

придаване на текстура чрез тапети и дръзка боя

Когато стане въпрос за спалнята,може да изпробвате да със спално бельо в различни цветове, а не само с монохромни. Не се страхувайте да експериментирате със смесването на различни модели!

Облицовки от естествен камък и други естествени материали

Облицовките с естествен камък имат голям принос в интериорния дизайн и освен това прибавят текстура към цялостната визия.

хол със стена от травертин

Някои от най-популярните облицовки камък включват травертин, мрамор, екзотичен  гранит, стеатит (познбат още като сапунен камък), варовик и други естествени материали. Съчетанието на дърво със епоксидна смола, играещо ролята на плот за малка холна масичка, както виждаме на снимката по-долу е все още популярно.

масичка за кафе

Възможно е да включите тези материали като основа за масичка за кафе, плотове, гръб за кухня, подови настилки и безброй други декорации за дома.

Смесени покрития с метален акцент

Смесването на метални покрития е чудесен начин да добавите интересен и съвременен вид към кухнята или банята.

Времето когато се използваше един и същ метал за акцент или като покритие вече отминават. Все по-честосе смесват и съчетават метални покрития и то не само в кухнята и банята, но и в целия дом, върху повърхности, дръжки на врати, корнизи осветителни тела и др.

Най-добрия смесител

Независимо дали търсите шикозен, модерен или класически външен вид, смесването на метали ще добави визуален интерес към вашия дом.

Източник: https://home-design.bg/