От Комфорт Дизайн имахме удоволствието тази година да посетим световното изложение за интериорен дизайн в Милано- Salone del Mobile 2022. Докоснахме се до най-новите тенденции в интериора и имахме възможността да видим модерни и иновативни мебели с интересни детайли. С нови идеи и вдъхновение сме готови заедно с Вас да създадем мечтания ДОМ !

Фокусът тази година беше върху изложенията за баня, кухненско обзавеждане и уреди. Водещи производители представиха най-новите си продукти и решения за интериора.

128 изложители, разположени върху 24 800 кв.м, показаха разнообразието в кухненските тенденции – от класически до модерни дизайнерски кухни, съчетаващи материали като дърво, камък, тухла и метал. Кухнята отдавна се е превърнала в място за социализиране и срещи – тя вече не е само помещение, в което приготвяме ястия и се храним. От това идва и нарастващият интерес към използването на естествени материали, които да осигурят максимален уют и комфорт на обитаване.

Освен водещи компании, в Salone del Mobile за поредна година взеха участие и млади дизайнери в съпътстващото изложение Salone Satellite. Тази година в него се включиха 650 дизайнера от 32 страни и 16 университета.