07
юни

Как да увеличите пространството в хола: 10 идеи

Има няколко начина за визуално увеличаване на пространството на малка всекидневна.а познати на интериорните дизайнери, понякога не представляват нищо сложно или хитро, но са много ефективни и работят на 100%.

С минимални усилия, с помощта на 10 идеи за малка всекидневна по-долу, можете да направите вашата малка стая или малка всекидневна да изглеждат по-големи, по-леки и по-удобни за живеене.

Юлия Тичино, експерт на уеб изданието BelNovosti в областта на дизайна и интериора, сподели своите препоръки.

Идея номер 1.

Използвайте светли неутрални цветове за мека мебел. Идеалният избор е бяло, но кремаво, бежово или светло синьо ще бъде по-практично.

Идея номер 2.

Използвайте правилното осветление. В идеалния случай трябва да има възможно най-много естествена светлина, но дори и с добро електрическо осветление, холът или холът също ще изглеждат по-големи.

Идея номер 3.

Използвайте мебели със специален дизайн: многофункционални, способни да изпълняват няколко функции едновременно; мобилни мебели, които могат да се движат свободно от място на място; сгъваеми мебели.

Идея номер 4.

По-добре е да купувате мебели от отразяващи и отблясъци материали, като стъкло.

Стъклените мебели не само изглеждат елегантни, но и визуално разширяват пространството.

Идея номер 5.

Използвайте повече вертикална повърхност, като например стена.

Идея номер 6.

Обърнете внимание на тавана. Гладък, гладък снежнобял таван с лъскава повърхност, например опъната, не само визуално ще разшири границите на помещението, но и визуално ще увеличи височината му.

Идея номер 7.

Като окачите голямо огледало на цялата стена, можете оптически да удвоите малката всекидневна!

Идея номер 8.

Не забравяйте и подовете! Светлият дървен под или светлият линолеум правят стаята по-лека и пространството по-отворено. На тъмни подове можете да поставите светъл килим.

Идея номер 9.

Стените на малка всекидневна също изискват внимание. Има тапети, които създават визуална илюзия за разширяващо се пространство.

Идея номер 10.

Избягвайте празни стени: колкото повече проходи, арки и ниши, толкова по-просторна изглежда стаята.

И накрая, радикален начин за увеличаване на пространството на малка всекидневна е преустройството и комбинирането на кухнята с хола. В този случай площта на стаята ще се увеличи не само визуално, но и в действителност!