01
фев.

Как да изберете най-подходящия за вас интериорен дизайнер?

След като ви показахме предимствата на това защо си струва да работите с интериорен дизайнер, сега ще се фокусираме върху темата какво да съблюдавате, избирайки екипа, който ще превърне вашия мечтан дом в реалност.  Осъзнаваме, че процесът на подбор включва множество срещи с дизайнери, опознаване на професионално и личностно ниво. Също така знаем, че този избор трябва да се направи внимателно и обмислено, тъй като предстои да поверите своето жилище или офис в чужди ръце.  Предлагаме ви няколко стъпки, които според нас ще ви улеснят в това начинание. 

 1. Портфолио

Първото нещо, което всеки предприема, избирайки някакъв вид услуга, е онлайн проучване. Обикновено уебсайтовете на студиата за дизайн и архитектура са своеобразно портфолио за работата им. Бързо ще се ориентирате спрямо представените проекти дали ви допадат като стил и цялостно усещане. 

Тук може да разгледате нашите проекти:

 

2. Реализация

Това, което е най-съществено за клиента, е крайният резултат от целия процес, а именно реализацията на интериора така, както е предвиден по проект. Интериорният дизайн е комплексна услуга, която включва не само създаването на концепция за вашето жилище или бизнес, но и извеждане на процеса до самия завършек.  При избора на студио проучете дали и как са осъществени проектите им. Сравнението между фотореалистичните визуализации и снимките на реализацията на обекта е важен показател за уменията на проектантите.

Тук можете да разгледате наши изпълнени проекти:

 

3. Авторски надзор

Авторският надзор е една от най-ценните и търсени услуги, от които клиентът има възможност да се възползва. В какво се изразява тя? Най-същественото е спестяването на време, нерви и усилия. Друго предимство да потърсите съдействие чрез авторски надзор е сигурността за качеството на изпълнение. След проектиране на вашия интериор, дизайнерът събира оферти от доверени подизпълнители за строително монтажните дейности, мебелни компании, магазини за техника и обзавеждане. Също така, преговаря от ваше име, организира и координира доставки и монтажи, както и следи за спазване на уговорените срокове. След започване на ремонтните дейности дизайнерът ръководи процеса на изпълнение до последния щрих и детайл до момента, в който вие можете да се нанесете в мечтания дом.

Визуализация:

Реализация:

Визуализация:

Реализация:

4. Има ли „химия“? 

Обърнахме внимание на това колко важно е да проучите професионалния опит на дизайнера. Не на последно място е комуникацията с него, която безспорно е от ключово значение. Отношението към вас е нещо, с което не бива да правите компромис. Работата с интериорен дизайнер по проекта и неговото реализиране може да е продължителна, а за да върви гладко комуникацията, трябва да си допаднете и на личностно ниво. В повечето случаи още при първия разговор се усеща дали сте на правилното място.

Източник: https://3archdesign.bg/