02
май

3 СЪВЕТА КАК ДА ПЛАНИРАШ ИДЕАЛНАТА ГАРДЕРОБНА У ДОМА

Нашите съвети за това така желано от цялото семейство пространство

Почти всеки е оставал впечатлен от красиво подредените огромни гардеробни, показвани ни най-често в американските филми и сериали. За съжаление обаче, при повечето хора това остава една приятна за очите гледка, една мечта, която изглежда неосъществима. С тази статия и показаните по-долу няколко кратки абзаца с идеи, ние от Generix Home искаме да ви покажем, че това съвсем не е така и с малко професионална помощ варианти винаги има.

1. Кои са възможните пространства в дома, които можете да преустроите

Добре познатият в нашите ширини килер или сервизно помещение все по-често приема облика на модерната и удобна гардеробна. Това тъмно и не особено любимо място в дома, може да се прероди в красиво, светло и желано помещение – новата ви гардеробна.

Друг вариант е вграденият гардероб – в доста от новите жилища има предварително заложено пространство за вграден гардероб. Има лесни и достъпни варианти пространството, предвидено за вграден гардероб да се увеличи леко – за сметка на стаята или антрето.

Достъпен и възможен вариант е, ако имате повече място в някоя стая, да се изгради и отдели подобно пространство. То може да е както от гипсокартон и да се затвори, така и да е изцяло от дърво, подобно на проекта показан на снимките, който е изработка на Generix Home.

Гардеробна, изградена в спланята с плъзгащи се врати

Гардеробна, изградена в спланята с плъзгащи се врати

2. Проектът

Ако сте решили въпроса с пространството е време да намерите най-удобната конфигурация за гардеробната, която ще ви позволи да го оползотворите най-добре.

Най-трудната част от планирането на вашата гардеробна е да вземете решение за конфигурацията на рафтовете, чекмеджетата и закачалките. Има много възможности, но вашето решение може значително да повлияе на капацитета за съхранение на помещението. Ние работим с механизми, благодарение на които доста хитро може да се  спести неочаквано много място.

ЗАЯВИ БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Важно е да разгледате внимателно и прецените преобладаващите видове дрехи, обувки, бижута и аксесоари, с които разполагате и смятате да съхранявате. Например, ако имате много рокли/костюми, ще ви трябват повече шкафове със закачалки с разумно пространство под тях. Ако имате стотици чифтове обувки, ще трябва внимателно да планирате как предпочитате да ги съхранявате и имат ли те място в гардеробната ви. Хубаво е да помислите и дали желаете и имате пространство за скрин – където да се съхранява вашето бельо, чорапи или дрешки на по-малките обитатели на жилището.

Добър съвет е да предвидите монтаж на маса за гладене – при консултация ще ви покажем много варианти на механизми за такава, които пестят място и са почти незабележими, когато не се използват.

Често клиентите използват гардеробната за място, където да съхраняват ценни документи и бижута. Има хиляди идеи, за това да се направят хитри скрити шкафове и сейфове, в които да съхранявате ценностите.

3. Аксесоарите

Огледала – могат да бъдат монтирани на гърба на вратите или отпред;

Закачалка за палта и шапки – ако разполагате с такива;

Специално чекмедже – за индивидуално съхранение на вашите бижута, часовници, вратовръзки;

Осветление – имайки предвид, че в тези помещения естествената светлина липсва, лед светлините, помагащи за бързата ориентация и лесното намиране на всичко във вашата гардеробна силно препоръчителни. Освен това LED осветлението, монтирано по подходящ начин, създава неповторимо удобство, уют и естетика. Може допълнително да се добави и датчик за движение и температура, чрез който осветлението само да се включва и изключва, когато използвате гардеробната;

Кът за кош за пране – отново при индивидуална консултация можем да предложим различни механизми за дискретни шкафове тип кош за пране.

Не забравяйте, че ще създавате гардеробната си като пространство, което ви харесва, а не просто някъде, където да съхранявате всичко, което притежавате. Ако я напълните с ненужни елементи, тя ще загуби  привлекателността си и ще се превърне в обикновен килер.