24
ян.

Как да освежим декора у дома ?

Креативни идеи, за освежаване на дома, без да се налага да плащате скъпо за материали.

Опитните интериорни дизайнери знаят, че за да освежите жилището си, не е необходимо да се прави основен ремонт или да се инвестират големи суми. Промяна в цвета на стените може да не ви струва почти никакви разходи, трябва ви само малко въображение и способност да работите с ръцете си.

СМЕНЕТЕ ПЕРДЕТАТА 

В магзините за пердета има огромно изобилие от платове – бели, цветни, прозрачни и не толкова, тънки и ефирни, плътни и тежки, на цветя и на геометрични фигури, способни да задоволят и най-капризния вкус. 

Консултантите в тях ще ви насочат да изберете най-подходящите за вас, ще ви дадат съвет относно начините на ушиване и аксесоарите, които да изберете към тях, а ако пък не нищо не разбирате от шиене или пък в момента шевната ви машина е развалена, ще ги ушият за вас в най-кратки срокове. 

ПОДНОВЕТЕ ЗАВИВКИТЕ НА ЛЕГЛАТА 

Една нова кувертюра за спалнята никога не е излишна. Тя ще придаде едно съвсем ново излъчване на стаята, в която се прибирате да почивате от напрегнатия ден. 

Можете да закупите готова ушита кувертюра според вашия размер или просто да поръчате да ви ушият от желания плат, като не забравяте да предвидите и калъфки за възглавнички. Все пак съобразете се със сезона, когато избирате плата, защото никой не обича през лятото да си оправя леглото с тежка и дебела кувертюра. 

Материята трябва да бъде лека и приятна на допир, а дали ще бъде шарена и весела или стилна и едноцветна, зависи само от вашия вкус и предпочитания. 

КУПЕТЕ НОВИ ВЪЗГЛАВНИЧКИ 

Най-лесния и евтин начин да промените интериора, е да купите нови възглавнички – за спалнята или за детската стая, за креслата и дивана в дневната, за столовете в трапезарията или в градината. 

Тук можете смело да се развихрите, предложенията в магазините са повече от изобилни. Квадратни, овални, продълговати, по-меки или по-твърди, с форма на сърце, цветни, шарени или не чак толкова шарени – експериментирайте и проявете въображение.