03
ян.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА МАЛЪК АПАРТАМЕНТ

Животът в града днес протича по такъв начин, че голяма част от хората, включително семейства с деца, живеят в доста малки жилища и се опитват да проектират разумно своя интериорен дизайн на малък апартамент. Ето защо е много актуален въпросът как да направим оптимален интериорен дизайн на малък апартамент, така че той да изглежда красив и стилен, но и да е максимално функционален и практичен. Естествено, най-лесно и ефективно ще е да поверим новия си интериорен дизайн на малък апартамент в ръцете на професионалисти.

Интериорен дизайн на малък апартамент - цени 1

Светлите цветoве в качествения интериорен дизайн на малък апартамент

Когато говорим за интериорен дизайн на малък апартамент, логично е да се ориентираме към светлите цветове. Това не означава, че новият ни интериорен дизайн на малък апартамент трябва задължително и изцяло да е в бяло. Хубаво е обаче да преобладават светлите, кремави, нежни тонове, които карат помещенията да изглеждат по-светли и съответно – по-големи. Това е важно предимство при изготвянето на интериорен дизайн на малък апартамент. Ако стените ни са светли, то това не означава, че мебелите ни трябва да са тъмни, за да има контраст в новия ни интериорен дизайн на малък апартамент – дори напротив. Светли стени и светли мебели изглеждат чудесно заедно и постигат илюзията за по-просторно помещение.

Тъмни цветове в стилния интериорен дизайн на малък апартамент

Интериорен дизайн на малък апартамент - цени 2

Ако сме големи почитатели на тъмните цветове и не желаем да се примирим с правилото, че добрият интериорен дизайн на малък апартамент задължително е светъл, то трябва да осигурим много добро осветление. Това означава прозорците ни да са големи, за да влиза достатъчно дневна светлина и да създава усещане за простор, както и изкуственото ни осветление да не бъде подценявано. Рисковано решение за новия ни интериорен дизайн на малък апартамент е изборът на тъмни цветове, но все пак и този вариант може да изглежда прекрасно. Желателно е обаче да се доверим на екип от професионални дизайнери и архитекти, които да проектират и реализират нашия интериорен дизайн на малък апартамент. По този начин ще сме сигурни, че новият ни интериорен дизайн на малък апартамент ще изглежда чудесно, при това с минимум средства, усилия и време.

Илюзия за по-високи помещения при реализирането на интериорен дизайн на малък апартамент

Просторен интериорен дизайн на малък апартамент 1

Ако помещенията в нашето жилище изглеждат по-високи, ще допринесем за това новият ни интериорен дизайн на малък апартамент да изглежда по-просторен като цяло. Височината никак не е за подценяване – ако визуално помещенията ни изглеждат по-високи, и ние ще се чувстваме по-спокойни и по-нашироко.

Един от успешните трикове за постигането на този ефект са первазите, които, поставени между пода и стените, да са в цвета на стените, а не в този на пода. По този начин визуално се увеличава височината на помещението в новия ни интериорен дизайн на малък апартамент.

Друг трик, който може да се използва при проектирането и реализирането на интериорен дизайн на малък апартамент, са специфичните завеси. Ако завесите ни се простират от тавана до самия под, помещението визуално се издължава. Десенът на завесите също ще подпомогне значително този ефект – ако те са обагрени в преливащи се тонове, които са по-светли в горната си част и по-наситени в долната, новият ни интериорен дизайн на малък апартамент ще изглежда по-просторен и с по-високи помещения. Подобен е ефектът и от вертикалните райета, ако сме почитатели на шарките. Хубаво е обаче те да са ситни, ако става въпрос за интериорен дизайн на малък апартамент. Каквито и шарки да използваме

Просторен интериорен дизайн на малък апартамент 2

в интериорен дизайн на малък апартамент, е добре те да са фини. Запомнете правилото – малките шарки и детайли правят помещението по-голямо и обратното – големите плочки и шарки го смаляват.

Ако имаме по-екстравагантен вкус, можем да използваме огледални повърхности, разположени на тавана на помещението при реализирането на интериорен дизайн на малък апартамент. Това е дръзко решение, но е изключително ефективно. Още една идея и алтернатива са огледалните, опънати тавани.

Правилният интериорен дизайн на малък апартамент изисква изобретателност и функционалност, за да съчетае комфорт, стил и практичност в ограничено пространство. Правилният подход може да превърне дори най-скромното жилище в уютно и изискано място за живеене. Изборът на интериорен дизайн на малък апартамент може да бъде най-удачен, ако изберем правилните елементи и решения. Най-важното е да съчетаем личния си стил с необходимата практичност, за да създадем място, което ще ни носи удоволствие и уют всеки ден.

Източник: https://www.ona.design/