12
апр.

Идеи направи си сам за Великден

Има два празника в годината, които ни подтикват към най-силно желание да творим и украсим дома си – това са Коледа и Великден. В настоящата статия сме ви подготвили няколко различни украси за великденските празници, за да внесете допълнително настроение, освен с яйцата и невероятния мирис на кифлички и козунаци.

Съществуват безброй идеи за великденска декорация. Изберете поне няколко, за да заблестите с оригинална и красива украса за празника.

Великденска украса за маса

Празничната трапеза е от най-голямо значение, така че трябва да се погрижите добре за нейното декориране, освен за вкусната храна. Типична украса е например добавянето на зеленина. За да измайсторите подобно нещо, ще ви трябва съд с подходяща големина, стръкчета трева (зелени клонки), гъба, напоена във вода, градински мъх, няколко декоративни яйца и панделка.

За да постигнете желания ефект, трябва просто да навлажните гъбата с вода и да я поставите в съда. Отгоре забийте това, което сте си набавили – зеленината, мъха, кълнове, изкуствена трева. Накрая завържете панделката и поставете яйцата в купата.

Пръстен за салфетка

В допълнение към украсата за трапезата, пръстените за салфетки са много добър вариант. За да се добави великденски акцент, следва просто да купите класически пръстени, като към тях да добавите гнездо за яйца (хартиена трева) и да закрепите с кламер. За още по-впечатляващ ефект, добавете няколко малки шоколадови яйца. Положителното е, че след това може да изпозлвате пръстените си целогодишно, като премахнете зеленината.

Украса за Великден с декупажна техника

Този метод е много подходящ за празника и с широко приложение – за самите яйца, както и за декор на различни кутии или кошници. Имайте предвид обаче, че точно тези яйца не трябва да се ядат, те ще са единствено за украса.

Декупажната техника е широко разпространена в ръчната изработка – може да се запознаете по-сериозно с нея чрез различни видеоклипове в интернет. За изпълнени са необходими декупажно лепило, четка, бяла повърхност и салфетки по избор.

Великденска кошница

Вземете някоя стара или неизползваема кошница и я превърнете в акцент за Великден. Добавете релефни мотиви, които можете да залепите с горещо лепило. Като избор за декор ви предлагаме цветя от плат или хартия. За по-кокетна кошница, увийте панделка около дръжката кошницата, а на дъното покрийте с декоративна трева.

Великденска украса в буркан

Декорация в буркан е традиционна идея, която винаги работи. Необходими са и много малко материали, а именно стъклен буркан и някои допълнителни елементи за запълването му – малко пиленце или зайче, изкуствена зеленина, цветен пясък и други по ваше желание.

Великденско дръвче за дома

Вземете няколко клонки от цъфнало дръвче. Великден е пролетно време и това няма да ви затрудни. Изберете подходяща ваза или използвайте някоя, която имате. В нея аранжирайте красивите цветни клонки. Към тях можете да добавите и няколко малки яйчица с връвчица.

Великденската украса може да бъде нежна и семпла, както и по-пищна. Всичко зависи от вашите предпочитания и желания. Този вид декорация приветства да включите много цветове, за да превърнете дома си в едно шарено и пълно с настроение място. С минимално вложени усилия и време бихте могли да постигнете зашеметяващ ефект.