30
май

ДА ПРЕОБРАЗИМ ТЕРАСАТА СИ ЗА ЛЯТОТО

Днес ще ви предложим няколко идеи, с които да преобразите терасата си и да я направите по-уютна и красива.

Възглавници за удобство и уют

Възглавниците, които са устойчиви на различни температури, атмосферна влажност и валежи, с лекота могат да се използват не само за градински мебели, но и за почивка директно на пода. Те са удобни и лесни за поддръжка.

Изработени са от плат за употреба на открито (обикновено синтетични тъкани: полипропилен, полиестер, полиакрил с надпис “outdoors” или ламинирани тъкани, предназначени за целогодишна употреба).

Ярки акценти

Подберете декора по този начин, че стилните възглавници да се превръщат в ярък акцент, който ще превърне и най-простата тераса в уютен кът за сядане.

Възглавници в тропическа палитра от живи щампи създават релаксиращ, небрежен стил на верандата. Не забравяйте да украсите пейката си с домашни или купени от магазина забавни външни възглавници, за предпочитане с цип, за да се почистват по-лесно.

Кула от цветя

Възползвайте се максимално от пространството, например, изградете здрава кула за растения от ракита, като поставите цветни стайни растения и едногодишни растения на различни нива. Палатките от върба ще издигнат леки саксии с цветя до впечатляващи височини.

Масичка за кафе на тераса 

Когато селският живот протича на открито, това изисква прости и екологични материали и конструкции.

Можете дори да използвате рециклирани материали, като например да направите своя собствена маса от палети. Просто е: два палета  закрепени заедно, за да образуват масичка за кафе с малко място за съхранение. Плотът може лесно да се повдигне до удобна височина чрез поставяне на бетонен полублок във всеки ъгъл. Поставете върху масата  кашпа с буен шотландски мъх, който ще остане зелен няколко месеца.

Свещи или лампички 

Ако искате да създадете празнична атмосфера на терасата, поставете свещи на масата. Или използвайте свещи в елегантни свещници, за да украсите терасата.

Сложете цветя навсякъде

Колкото повече саксии има на вашата тераса, толкова е по-елегантно!

Освен това можете сами да направите ярки контейнери за цветя от обикновени тенекиени кофи, които трябва да бъдат боядисани в цвят по ваш избор. И вече в тях можете да поставите саксии с едногодишни или дори със стайни растения, които през лятото могат да бъдат изнесени от къщата на улицата. Такива прости, но елегантни домашно направени саксии ще се впишат перфектно в цялостния стил на терасата.

Декорирайте смело, споделяйте с приятели и семейството си и се наслаждавайте на лятото на открито.